Via București este un proiect ARCEN, inițiat în anul 2013, care funcționează ca o platformă online care valorifică prin digitizare și clasificare pe subiecte și tematici o serie de documente și fotografii de arhivă, periodice din anii 1866-1948, hărți și materiale inedite, toate puse gratuit la dispoziția publicului larg.

Proiectul Via București, prin efortul de periodizare și digitizare, contribuie la salvarea unui fond al patrimoniului cultural al orașului. În prezent, accesul la astfel de documente de arhivă este limitat și, uneori dificil, iar starea de conservare a unora dintre documente nu e întotdeauna cea mai bună.

La 10 ani de activitate dedicată memoriei Bucureștiului, ARCEN creează prin Via București, o arhivă-muzeu despre trecutul Bucureștiului, pentru viitoarele generații de bucureșteni. Platforma viabucurești.ro va fi alimentată săptămânal cu documente, fotografii, analize, articole, materiale de arhivă. Via București e un demers care valorifică documentarea ARCEN din ultimul deceniu, dar și un proiect care dezvoltă în moduri complexe munca de digitizare, salvare și valorificarea a unor arhive ale orașului București pentru generațiile următoare.

Via București, un proiect co-finanțat prin AFCN – Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

Menu